HOME / OVER MIJ

Over mij

Mijn naam is Norbert Baas. Ik ben opgegroeid in Uffelte en daar heb ik aan diverse sporten zoals korfbal, judo, tennis, paardrijden, wielrennen en volleybal gedaan.

 

Mijn passie voor actief bezig zijn kan ik tegenwoordig volledig kwijt in mijn werk.

Norber-Baas

In Uffelte kwam ik door mijn zus en een vriend, die gezamenlijk de vierdaagse van Nijmegen gelopen hadden, in aanraking met wandelen. Het jaar erop ging er een hele groep uit Uffelte naar Nijmegen. Uiteraard moest er wel getraind worden en vanuit de stamkroeg Herberg de Roskam werden er routes van tien kilometer bedacht, met als finish de Herberg voor koffie en appeltaart, lunch, koffie en na de laatste ronde bier.

 

Hierdoor is de Klaverbladwandeltocht Uffelte ontstaan die negen dagen voor de start van Nijmegen plaatsvindt en waar veel van de eerste Uffelter wandelaars die destijds naar Nijmegen gingen nog steeds in het stichtingsbestuur zitten, meehelpen of de tocht nog jaarlijks lopen.

 

In die tijd was ik eigenaar van een slijterij/wijnhandel/delicatessenzaak in Uffelte. Na dit een aantal jaren gedaan te hebben ben ik vertrokken naar Polen om een internationale Businessclub op te zetten in Warschau. Dit heeft helaas niet zoals gewenst uitgepakt, maar ook in Polen heb ik een wijnhandel, café en restaurant gehad. Na vijf jaar ben ik weer teruggekomen in Nederland en ook weer betrokken geraakt bij de klaverbladwandeltocht Uffelte die ondertussen flink in deelnemersaantallen gegroeid bleek te zijn.

 

Ik was jong en ambitieus en wilde zelf ook graag trainingen geven en startte met de opleiding. Gezien het lage aantal wandeltrainers in de provincie Drenthe een goede keuze! Uiteraard naast het feit dat het meestal gewoon leuk is om te doen. Samen met de beweegcoaches van de gemeente Westerveld zijn er, na het behalen van het diploma, een aantal wandelgroepen en sportief wandelgroepen opgezet die nog steeds bestaan.

 

Na een paar jaar is mij gevraagd om “meer bewegen voor ouderen”-docent te worden en heb ik de opleiding aan de CIOS te Heerenveen gevolgd. Met de cursussen voor fitstapdocent, in balansdocent en stoelyogadocent komt er steeds meer kennis in het sportbegeleidingsbedrijf waar de deelnemers van de diverse wandelgroepen van profiteren. Zeker ook door een mijn team dat me ondersteunt in het lesgeven en die hun eigen ideeën, kennis en enthousiasme meebrengen.