HOME / SENIORENGYM

Seniorengym

Seniorengym is er op verschillende niveaus en is bekend onder diverse namen zoals Galm (Groninger actief leven model), Meer Bewegen voor Ouderen, 55+ gym en stoelgym.

 

De twee vormen die wij op dit moment geven, zijn Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) en stoelgym.

Meer Bewegen voor Ouderen

Bij het Meer Bewegen voor Ouderen wordt een combinatie van kracht, balans, geheugen en lenigheidsoefeningen gegeven. Een uur lang met een vaste opbouw van een warming-up, oefeningen, spelvorm en cooling down, met rekken en strekken na de warming-up en cooling-down.

 

Bij de spelvormen wordt er gekeken wat mogelijk is voor de groep en de regels worden hierop aangepast. Meer Bewegen voor Ouderen is vanaf 55 jaar en er kan tot op hoge leeftijd gedaan worden door het differentiëren. Tussen de oefeningen is er ruimte om op adem te komen.

seniorengym

Stoelgym

De stoelgymnastiek die we aanbieden is voor iedereen voor wie het bewegen zonder steun lastiger wordt. Het is afhankelijk van de groep hoe zwaar de oefeningen zijn en of er ook oefeningen zonder stoel mogelijk zijn. Stoelgym duurt 45 minuten  en is vaak intensiever dan men denkt.

 

Ook bij stoelgym maken we gebruik van kracht, balans, geheugen en lenigheidsoefeningen die zijn aangepast aan de groep. De oudste deelnemers zijn de 90 jaar gepasseerd en nemen nog vol enthousiasme deel aan de training. De zwaardere oefeningen duren niet zo lang en worden afgewisseld met geheugenoefeningen. Hierdoor blijft stoelgym uitdagend, maar niet zo vermoeiend dat de deelnemers er een paar dagen van moeten bijkomen.