HOME / WANDELEN

WANDEL MET NORBERT EN BLIJF FIT

Wandelen is zeer populair en gezond. Overal kan gewandeld worden. Alleen of in een groep. Met of zonder begeleiding van Norbert en zijn team. Er is voor iedereen een passende wandeling. Genoeg reden om vandaag nog te starten met wandelen!

 

Wandelen met een professionele begeleider kan bestaan uit een wandeling met een door de KWBN opgeleide wandelbegeleider die de deelnemers in de gaten houdt en advies geeft. Dit is vooral voor deelnemers die niet zelfstandig durven te lopen vanwege gezondheidsredenen of die het prettig vinden om in een groep te wandelen met een begeleider voor de sociale contacten.

 

Door de lichte oefeningen is de wandeling iets zwaarder dan een gewone wandeling en iets uitdagender maar er wordt niet gekeken naar afstand of snelheid waarmee de wandeling afgelegd wordt, dit tot in tegenstelling van Actief Wandelen en Actief Wandelen Plus.

Bij alle wandeltrainingen met oefeningen wordt er goed gekeken naar de mogelijkheden van de deelnemers en de gemoedstoestand van die dag. Er wordt geen jaarschema gevolgd maar gekeken naar de mogelijkheden van het moment.

Trainingen
Actief Wandelen
Actief Wandelen Plus
actief-wandelen
Wandeltips

NORBERT IS GECERTIFICEERD GASTHEER VAN
NATIONAAL PARK DWINGELDERVELD

Norbert is dé expert in sportbegeleiding. Hij leert u wandelen op uw eigen tempo. Onderweg geniet u van de prachtige natuur. 

Norbert-Baas

Wandelgebieden

Nationaal Park Drents-Friese Woud

Op de Hoge Veluwe na is het Drents-Friese Wold het grootste aaneengesloten bosgebied van ons land. Omdat ik samenwerk met verschillende natuurorganisaties, kan ik de routes uitzetten door diverse natuurgebieden; van zandverstuiving naar vennetje, van heide naar moeras.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is een schitterend en uniek gebied. Uniek omdat het ‘t grootste aaneengesloten natte heidegebied is van West-Europa. Schitterend, want u vindt er zacht glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos en stuifzand. In de omringende schilderachtige esdorpen zoals Ruinen en Dwingeloo is de cultuurhistorie van pakweg een eeuw geleden nog tastbaar aanwezig…

Holtingerveld

Het Holtingerveld is een gevarieerd natuurgebied met veel hoogteverschillen en wisselingen in natte en droge natuur. Ik neem u mee over de mooiste paden langs de heide met haar schapen, de weilanden met de Schotse hooglanders en plekjes met een rijke historie.

Ik informeer u graag!

Goed om te weten:

Iedereen mag een keer gratis meedoen om kennis te maken met de diverse wandelactiviteiten. De kosten voor deelname aan Actief Wandelen en Actief Wandelen Plus zijn 15 euro per maand. Op incidentele/onregelmatige basis kan in overleg en de kosten zijn dan 4 euro per training.